19.06.2008 00:39

Datový sklad

Datový sklad – ojedinělé inovační řešení v oblasti informovanosti našich návštěvníků

Cílem sdružení je dlouhodobá podpora rozvoje turistických regionů. Proto sdružení hodlá aktivně podporovat projekt Datového skladu - tedy nového nástroje společné propagace v oblasti internetu.

Problémem prakticky všech organizací, které mají na starost podporu cestovního ruchu a které jsou založeny státní správou či samoprávnými subjekty, je aktualizace informací na jejich webových stránkách či internetových portálech. Důvodem byla především časová a finanční náročnost aktualizace těchto stránek pro jednotlivé turistické regiony nebo stránek měst a obcí.

Jediným řešením problému bylo uložení všech informací na jedno místo – do společného DATOVÉHO SKLADU. Proto se spolupracovníci Sdružení společně s Krajským úřadem Libereckého kraje, Sdružením Český ráj a softwarovou firmou R-Incon INT podíleli více než rok na architektonickém řešení Datového skladu cestovního ruchu turistických oblastí severovýchodních Čech. Prvními stránkami, které začaly využívat Datovým sklad byly stránky Sdružení Český ráj (www.cesky-raj.info). Jedná se skutečně o originální řešení, které přináší cestovnímu ruchu velmi významnou výhodu, a to aktuálnost informací, a možnost šířit informace celou řadu nezávislých webových stránek.
 

—————

Zpět


Kontakt

SPOT - Sdružení pro podporu turistiky

IČO: 27 00 10 32

Sídlo:
U Sila 1139
Liberec 30
463 11

(schůzku je vhodné dojednat předem) - p. Lenka Čihulová


+420 774 555 061